Op woensdag17 oktober is het Werelddag van Verzet tegen Armoede. Zowel in Herentals als in Geel, Mol en Turnhout zijn er activiteiten en een fakkeltocht.

SPAAK is het samenwerkingsverband van de 4 Kempische verenigingen waar armen het woord nemen. Samen met de mensen in armoede knopen zij de strijd aan tegen armoede en sociale uitsluiting. Op 17 oktober – werelddag van verzet tegen armoede en sociale uitsluiting - doen zij dit letterlijk. Ze trekken namelijk met een fakkel in de hand de straat op, samen met partners en sympathisanten. Bewoners van huizen die op de route van de fakkeltocht liggen, worden gevraagd om een wit laken met knoop uit het raam te hangen als steunbetuiging.

Het officieel gedeelte van de fakkeltocht op 17 oktober start om 19u. Elke vereniging heeft een aangepast programma, afgestemd op de lokale realiteit. Met de fakkeltocht zelf dragen zij echter eenzelfde boodschap uit, namelijk dat het onaanvaardbaar is dat er anno 2012 nog mensen uitgesloten worden van volwaardige deelname aan onze samenleving.

SPAAK fakkeltocht in Herentals: 19u, cc ’t Schaliken, Grote Markt, Herentals.
Meer info: De Fakkel vzw, 0487/99 06 23, vzwdefakkel@gmail.com.